Légimentők és a Magyar Vöröskereszt rendezvénye

2021. Sze. 20.

Adj vért a légimentőkkel, hogy mások is túlélhessék!

Rendhagyó közösségi eseményt szervez a Magyarországi Légimentésért Alapítvány, a Magyar Légimentő Nonprofit Kft., és a Magyar Vöröskereszt szakmai partnerével, az Országos Vérellátó Szolgálattal.
• 12 óra: mentőhelikopter érkezése a Pécs Plaza nyugati parkolója feletti füves területre
• 10-18 óráig véradás a Pécs Plazában, a Libri melletti üzletben
• 16 órátől mentési bemutató a nyugati parkolóban a Tűzoltóság, a Mentők és a Katasztrófavédelem közreműködésével
.. és még sok érdekesség!

A 7 helyszínen egy időben megvalósuló programmal szeretnénk hagyományt teremteni, mivel két fontos ügyet tenne együtt még láthatóbbá ezen a napon. Az érdeklődők – az életmentésnek két különböző- de a hétköznapokban pótolhatatlan formájával találkozhatnak mind a hét helyszínen: önkéntes véradással és légimentéssel.
Nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos a véradás, mennyire nagy szükség van a biztonságos vérkészítményekre! Éppen ezért a különleges közösségi esemény célja, hogy új véradókat toborozzon, valamint a meglévőket is aktivizálja, felhívja a figyelmet az önkéntesség és a segítségnyújtás fontosságára, emellett pedig betekintést nyújtson a légimentők nem mindennapi munkájába is.
Célunk, hogy minél több emberhez eljusson nemcsak a véradás üzenetének fontossága, de a lehetősége is, hiszen ennek köszönhetően menthetnek életet a légimentők is, éppen ezért rendkívül fontos, hogy megfelelő mennyiségű vérkészítmény álljon rendelkezésre minden légimentő bázison!
Nagy szükség van véradókra az ország minden pontján, hiszen az ország megfelelő vérkészletének biztosításához hétköznapokon is 1600-1800 véradó megjelenésére van szükség.
A program keretében mind a hét légimentő bázis közvetlen közelségében egyszerre szervezünk véradást, és a nap különlegessége, hogy a mentőhelikopter a véradás helyszínére kitelepülve biztosítja az ügyeletet, onnan kerül majd riasztásra.
Bárki adhat vért, aki egészségesnek érzi magát és elmúlt már 18 éves, de még nem töltötte be a 65. életévét.
Fontos, hogy a véradásra indulók:
• fogyasszanak megfelelő mennyiségű ételt és folyadékot,
• valamint vigyenek magukkal személyi igazolványt, lakcímkártyát és TAJ kártyát.
Mindenkit sok szeretettel váruk ezen a hagyományteremtő közösségi eseményen!