hello hölgyek
Mennyei reggeli recept Forási Ákostól
Lepd meg szerelmedet egy finom villásreggelivel Forási Ákos receptje alapján! Garantáljuk, hogy nagy sikere lesz ennek az ínycsiklandozó receptnek.
Buggyantott tojás, avokádókrémmel és pirított császárzsemlével
Hozzávalók 4 főre:
- 4 hagyma
- 2-3 ek oliva olaj
- 2-4 k olaj a szárított paradicsomról
- 2-4 ek szárított ropogós hagyma
- 4 tojás
- 5-1 dl ecet (10%-os)
- 2 db császárzsemle
Az avokádókrémhez:
- 2 kicsi avokádó
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g feta
- 2 ek fekete olajbogyó
- 3-4 db szárított paradicsom
- 2-3 ek olaj a szárított paradicsomból
- 1/2 citrom leve
- só,bors
- kis csokor bazsalikom
A hagymát félkör alakú, szeletekre vágjuk és az olívaolajon kb.10-15 perc alatt alacsony-közepes hőfokon karamellizáljuk, közben sózzuk, borsozzuk. Az avokádók belsejét kikaparjuk és a feta felével, 4-5 levél bazsalikommal, sóval, borssal és 2-3 ek szárított paradicsom olajjal egy aprítógép segítségével krémesre zúzzuk. Amikor ezzel megvagyunk, akkor összekeverjük a maradék morzsolt fetával, az aprított szárított paradicsommal, olajbogyóval és a bazsalikommal. A császárzsemléket kettévágjuk és 2-3 ek szárított paradicsom olajon, közepes lángon aranybarnára pirítjuk. Egy közepes méretű lábasban kb. 1-1.5 l vízhez hozzáadunk 0.5-1 dl ecetet és forráspontig hevítjük (de vigyázzunk, hogy ne bugyogjon, viszont extrém forró legyen!) A vizet enyhén megkavarjuk és egy kicsi csésze (vagy merőkanál) segítségével a tojást óvatosan belecsúsztatjuk a vízbe, majd 3-4 perc alatt addig főzzük, amíg a fehérje megfőtt de a sárgája még folyós. A pirított zsemlére szedünk az avokádókrémből, rakunk rá a karamellizált és ropogós hagymából is. Teszünk egy buggyantott tojást a tetejére, megtekerjük egy kis borssal és végül egy pár bazsalikom levéllel díszítjük.
Forrási Ákosról
Vissza a cikkekhez