hello tavasz

Mennyei répatorta és ellenálhatatlan húsvéti cupcake!

Készítsd el a tavaszi finomságokat Suga Paulina receptje alapján! Suga Paulina cukrász tehetség újabb finomságok receptjét hozta el neked! Kövesd Paulina lépéseit és szerezz örömet magadnak és a szeretteidnek!

Répatorta

Hozzávalók a 18 cm-es tortához

Tészta:

  • 4 tojás
  • 150 g barnacukor
  • 150 g kristálycukor
  • 200 ml olaj
  • 280 g liszt
  • 100 g dió
  • 12 g sütőpor
  • 1 kk fahéj
  • 400 g répa
  • 1 narancs héja

Tojásokat a cukorral fehéredésig habosítjuk, majd hozzáadjuk az olajat, lisztet, darált diót, sütőport, fahéjat, reszelt répát és a narancshéjat. Egyneműre keverjük, és sütőpapírozott formába kettéosztjuk a tésztát. 170fokos sütőben 30-40p alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, a tetejét egyenesre vágjuk, és elfelezzük a lapokat.

Krém:

  • 200 g habtejszín
  • 200 g fehércsoki
  • 500 g mascarpone
  • 100 g porcukor
  • narancshéj
  • 1 tk vanília

Fehércsokit 50 g habtejszínnel felolvasztjuk, és félretesszük hűlni. A megmaradt 150 g habtejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a többi nyersanyagot. Csomómentesre keverjük, és tölthetünk is. Dekorációhoz teszünk félre a krémből, a maradékot harmadoljuk, és betöltjük a tortát. Félretett krémmel bevonjuk, és díszíthetjük.

Cupcake:

A répatorta mennyiségét felezzük, a tésztát papírkosárba töltve 20-25 p alatt készre sütjük!

Dekoráció:

Fészek: 100g étcsoki, csoki/cukortojás
Répás kert: eper, 200g fehércsoki, narancssárga ételfesték, kakaós keksz

Suga Paulina-ról

Suga Paulina cukrász, több mint 10 éve szenvedélye a sütés. Imádja a kihívásokat, amikor valami újat lehet alkotni.
Célja, hogy a sütés mindenki számára elérhető és szerethető legyen, bátran bele merjenek vágni és sikerélménnyel gazdagodjanak. Akár még azok is, akik eddig kerülték a konyhát.
Oktatóként, online workshopjain teszi lehetővé a cukrász szakma mélyebb elsajátítását. Instagram oldalán pedig számtalan receptet és hozzá tartozó videót oszt meg.