TERET ADUNK

a csodáknak

A legjobb tippek az ajándékozás megkönnyítéséhez

Máris itt az ünnepi szezon, és ezzel együtt az ajándékozás ősi hagyománya is a nyakunkon. Az előrelátók már mindent be is csomagoltak, de sokan vannak, akik az utolsó napokra hagyják az ünnepi készülődést, így az ajándékok beszerzését is.

Sajnálatos tény, hogy amit régen örömteli hagyománynak szántak, az mára néhány esetben kötelesség és elvárás lett, aminek egyáltalán nem könnyű megfelelni.

Amikor ajándékvásárlásról van szó, gyakran a kelleténél sokkal nehezebbé tesszük az életünket. Egyedi ajándékot akarunk venni, jó ajándékot akarunk venni, és persze az sem árt, ha az ajándékozott örül a meglepetésnek. Szeretnénk tökéletes ajándékot adni, megmutatni, hogy igazán ismerjük a szerettünket, így olyan ajándékot akarunk választani neki, ami eszébe sem jutott volna – pedig ha elengedjük ezt az önmagunk felé támasztott elvárást, sok idegességet és időt megspórolhatunk magunknak, és az ajándékozás is újra élvezet lehet.

Ha a puszta gondolat, hogy ajándékot kell választani valakinek, idegessé tesz, a mostani blogbejegyzésünk egészen biztosan neked szól, és segíteni fog.

Íme tehát a legjobb tippek az ajándékozás megkönnyítéséhez:

Mindig kezdjük a listával!

Készítsünk listát, és ellenőrizzük. Kétszer. Írjuk össze azokat a személyeket, akiknek ajándékot szeretnénk adni. Használjuk a listát ötletek feljegyzésére, költségvetés beállítására, vagy annak nyomon követésére, hogy megvan-e már az ajándék vagy sem. 

A legjobb, ha kérdezünk

Könnyen csapdába ejthet a gondolat, hogy a meglepetés ajándék a legjobb, mert az mutatja meg igazán, mennyire fontos nekünk a másik, ám ennek több hátránya is van. Egyrészt nagy mértékben megnehezíti a választást, másrészt végül a meglepetés lehet kellemetlen is, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy a címzett szeretni fogja az ajándékot.

Talán meglepő, de a legtöbb ajándékozott jobban értékeli azokat az ajándékokat, amelyeket kifejezetten kérnek, mint azokat, amelyeket nem. Így az a legegyszerűbb, ha egyenesen megkérdezzük, van-e valami, amire szerettünk vágyik – aztán beszerezzük.

Ne féljünk ajándékkártyát, utalványt adni

Az ajándékkártyák, utalványok valamiért nem szerepelnek a népszerű ajándékok listáján, mert túlságosan személytelennek tűnnek, pedig egyáltalán nem rossz ajándékok. Az ajándékkártyák, utalványok kézzel foghatóak, ugyanakkor mégis az ajándékozott döntheti el, mit szeretne belőle megvenni, mire van szüksége. , így tulajdonképpen ezek a kis kártyák nagyonis praktikus és hasznos ajándékok lehetnek. 

Ezen túlmenően, ha olyan helyről választunk ajándékkártyát, amelyikről tudjuk, hogy a szerettünk gyakran vásárol ott, mert szereti, az extra személyes jelzést ad, miközben továbbra is megvan a szabadsága a megajándékozottnak, hogy olyan ajándékot válasszon, amilyet akar.

Az ajándékkártya lehet akár élményt, utazást jelképező kártya is, ma már ilyenekből is széles választék kapható – és ki ne örülne egy csodás utazásnak az év bármelyik szakában?

Ne feledjük, az ajándék a címzettről szól

Fontos, hogy ne feledjük el, az ajándék sosem rólunk szól. Nem arról, hogy megmutassuk mennyire megfontoltak, milyen gazdagok vagyunk vagy mennyire ismerjük a megajándékozottat. Az ajándékozásnak nem az a célja, hogy büszkélkedjünk, netán elvárjunk valamit cserébe. Az ajándék a szeretetről kell, hogy szóljon, arról a személyről, aki kapja.

A szándék az, ami igazán fontos

Okkal gyakran használt és ősrégi kijelentés ez. Az ajándékozás a szeretet és a hála kifejezésének módja ebben az ünnepi időszakban. Soha nem az ajándék mérete vagy értéke számít igazán, hanem az érzések, amelyekkel átadjuk őket.

Idén talán mi is hozzájárulhatunk az örömhöz, hiszen legújabb játékunk fődíja egy nagy értékű utazás – amivel akár te is meglepheted egyik szerettedet. Nincs más dolgod, mint részt venni a játékban, és nyerni.

A részletekért keresd fel weboldalunkat!